Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Илюстрация PexelsПоредна измама е тръгнала в социалните мрежи, алармират

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Илюстрация PexelsПоредна измама е тръгнала в социалните мрежи, алармират
Коментари Харесай

Читатели алармират: С измамни награди от името на МЕТРО и Кауфланд събират данни за банковите ви карти

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Илюстрация Pexels

Поредна машинация е тръгнала в обществените мрежи, сигнализират читатели на " Петел ". 

Измамниците дават обещание парични награди, за които желаят данни от дебитни и кредитни карти. 

Така читателка е била " поздравена " от името на " МЕТРО - България ", че печели премия от 1000 лв.. За задачата трябвало да попълни данните от банковата си карта. В известието се виждал коментар на различен " удовлетворен " награден. Дамата се усъмнила и почнала да разпитва великодушните си " благодетели " за разпоредбите на играта и по какъв начин по този начин тъкмо тя е рядката късметлийка с премия и не може ли да си я получи в магазин " МЕТРО ". 

" По-бързо попълнете, с цел да си вземете премията, тъй като парите са за избран брой избраници и всеки има няколко минути да ги получи, в противоположен случай отиват при различен. "

Дамата се обажда в централата на " МЕТРО " от където й споделят: " Внимавайте, има доста излъгани от името на компанията, сега текат доста каузи. На уеб страницата си разгласяваме всяка игра, която предлагаме и не изпращаме персонални известия по обществените мрежи " - изясняват от там. 

Жената поглежда уеб страницата на компанията и с изключение на изимитираното лого, не вижда нищо от това, което й е изпратено в известието. " Именно за това притискат хората да дават бързо данни, с цел да нямат време и опция да ревизират защо става въпрос " - изяснява пострадалата. 

Сигнали за сходни измами постъпиха в редакцията на " Петел " и по отношение на комерсиална верига " Кауфланд ", няколко банки и мобилен оператор " Виваком "  за награди с айфони и смарт телефони. От фирмите поучават първо да се ревизират формалните им уеб сайтове, тъй като точно там са оповестени игрите и премиите, а не в персонални известия по социлните мрежи. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР